Vratio se bus pun tuge: Plakali su svi, roditelji, djeca, učitelji

__

Na povratku u Erdut učenici su, svaki put kad je bus prolazio kraj kamiona, spuštali glave. Kad su stali na odmorište, nisu htjeli van. Tek su prije dolaska u Erdut doznali da su im kolegice preminule

Autobus s djecom iz Osnovne škole u Dalju koja su išla na izlet na more vratio se u Erdut u petak oko 16 sati. Na stajalištu su se okupili svi roditelji osim roditelja dvije tragično preminule djevojčice na koje je u petak ujutro kod Novske naletio kamion.

Kod roditelja preminulih djevojčica, učenica sedmog razreda, otišao je ravnatelj Osnovne škole Dalj Marko Stanić zajedno s učiteljima koji su bili pratnja na izletu.

Kad je autobus stao u Erdutu, a iz njega su počela izlaziti djeca, plakali su svi. Roditelji, profesori, djeca, novinari…

Scene su bile potresne. Učenicima će trebati pomoć, Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje krizni tim u osnovnu školu, s djecom će pričati psiholozi.

Obitelji preminulih djevojčica sve do 15 sati nisu imale službenu informaciju o tome.

Zvali su školu, ravnatelja, profesore, ali oni im tu informaciju nisu smjeli dati, to je mogla jedino policija. Ogorčeni su što su morali čekati tako dugo.

U autobusu koji se vraćao muk i tišina. Ni učenici nisu znali, gotovo sve do zadnjeg trena i dolaska u Dalj, da su im kolegice preminule. Svaki put kad bi autobus prošao kraj kamiona na autocesti, spuštali bi glave.

Kad su stali na odmorištu na putu prema natrag, pitali su učitelje moraju li izlaziti. Nisu izašli. Velika je to tragedija u Erdutu, u ponedjeljak neće biti nastave, a u Dalju je proglašen dan žalosti.

            glamurpress.online
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *