Vlasnica otišla šetati bez svog psa: Njegova reakcija je postala hit na internet (VIDEO)

__

Vlasnica otišla u šetnju bez psa: Njegova reakcija je postala hit na internet Psa Bandita naljutila je vlasnica koja je otišla u šetnju bez njega. Tako je bar on mislio! Njegova burna reakcija i glasan protest nakon što ga je ostavila vlasnica, postali su pravi hit na internetu, baš kao i njegova radost kada se ona vratila, iako je bila odsutna samo nekoliko trenutaka. Dnevne su šetnje, barem za veliku većinu psoljubaca u gradovima – svakodnevna i nezaobilazna stvar o kojoj se previše ne razmišlja.

Naravno, određene razlike postoje – bilo da se radi o obiteljima čiji su članovi podijelili dužnost šetanja ili solo igračima koji jurcaju doma s posla kako bi što prije izašli van s psom – ili psima. Također se podrazumijeva da dužina i učestalost šetnji ovisi i o tipu vlasnika/vlasnice – foteljaš ili hiperaktivka, što također vrijedi i za psa. Najnesretnije prođu naravno psi i vlasnici čija je razina energije nekompatibilna, o čemu nekom drugom prilikom…. Uglavnom, dr. Carri Westgarth s univerziteta u Liverpoolu napravila je istraživanje u sklopu kojega je uzela u obzir faktore koji određuju kakav je netko tip šetača – ova tema je u stvari izuzetno važna jer svi znamo da je redovno kretanje zdravo, kako za pse, tako i za nas.

I ne samo to – šetanje pasa se navodi kao važan element terapije u slučaju pretilosti, i opet – kako vlasnika tako i psa. Na stranu sada definicija debljine – većina ljudi koji nemaju poremećaj hranjenja mogu dosta dobro procijeniti vlastitu uhranjenost – ako već ne i onu pseću. Načelno, ako se psu vidi struk ali ne nužno rebra i kukovi, normalne je težine. Ukoliko mu se više ne vidi struk – vjerojatno više nije. A ako ima faltice sala iznad repa ili na vratu kada digne glavu – rekla bih da bi ga trebalo malo manje hraniti.

magazin.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *