Tragedija u Beču, najmanje jedna osoba poginula, više povrijeđenih (FOTO)

__

U toku noći vatrogasci pronašli su, među ruševinama, beživotnu ženu, a lokalizovana je i jedna druga osoba, koja ne daje znake života

U ruševinama dijela zgrade u kojoj se juče kasno poslije podne u Beču dogodila eksplozija gasa pronađena je jedna žena, koja nije preživjela ovu nesreću. Strahuje se da je još jedna osoba smrtno stradala.

Vatrogasne i policijske jedinice uspjele su tokom noći da lokalizuju dvije osobe ispod ruševina, od kojih je jedna pronađena.

Radi se o ženi koja nije preživjela eksploziju, a za drugom osobom se dalje traga.

Ukupno 14 osoba je povrijeđeno u eksploziji, od kojih dvoje teško.

Vatrogasne i policijske jedinice uspjele su tokom noći da lokalizuju dvije osobe ispod ruševina, od kojih je jedna pronađena.

Radi se o ženi koja nije preživjela eksploziju, a za drugom osobom se dalje traga.

Ukupno 14 osoba je povrijeđeno u eksploziji, od kojih dvoje teško.Od dvoje teže povrijeđenih jedan muškarac, koji je bio u zgradi za vrijeme eksplozije, bio je u teškom stanju, opasnom po životu, ali su ljekari uspjeli da ga stabilizuju tokom noći, dok je drugi muškarac zadobio teške posjekotine od stakala koja su pala na njega.

Daily Mail Online

@MailOnline

Odgovor korisniku/ci @MailOnline

Massive ‘gas explosion’ in Vienna demolishes several floors in two buildings injuring at least four people https://trib.al/8yO5YUK 

People injured in massive ‘gas explosion’ in Vienna

A suspected gas explosion tore through a building near Vienna’s city centre on Wednesday, causing several floors to collapse and seriously injuring four people, emergency services said.

dailymail.co.uk

Daily Mail Online

@MailOnline

Terrifying scenes in Vienna after massive ‘gas explosion’ https://trib.al/HIbXEhN 

16

Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti
Broj osoba koje o tome govore: 30Eksplozija se, najvjerovatnije, dogodila između drugog i četvrtog sprata, u zgradi u kojoj je bilo 22 stana i 42 prijavljene osobe.

U toku noći vatrogasci pronašli su, među ruševinama, beživotnu ženu, a lokalizovana je i jedna druga osoba, koja ne daje znake života.

Terror Alarm @isisalarm_com

BREAKING: Alleged gas explosion in #Vienna causes partial collapse of two buildings . Many injuries reported – police #Wien #Austria

2

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Terror AlarmTokom cijele noći je policija tragala za tri nestale osobe, najprije “ručno”, a potom i uz pomoć mehanizacije.

Portparol vatrogasaca Kristijan Fajler kaže da je ogromna količina dijelova zida i inventara na ulici i u zgradi, kroz šta mora da se vodi potraga za nestalima.

Prikaži sliku na Twitteru

Mats Benestad @matsbenestad

Huge bang/explosion(?) in Vienna 16:31 followed by sirens all over the city.

2

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Mats B

                                                                                                                                                                                                   fokus.ba

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *