SNAŽNA OLUJA RUŠILA SVE PRED SOBOM, PADAO GRAD VELIČINE NARANDŽE: Ima povrijeđenih, među njima i trudnica, snimci užasa obišli svijet! (VIDEO)

__

Najmanje 18 osoba je povrijeđeno, među kojima i jedna trudnica, u nevremenu praćenom gradom veličine pomorandže, koje je danas zahvatilo italijanski grad Peskaru.

Povrijeđeni su odvezeni u gradsku bolnicu, a trudnica je zadobila povrede na licu i glavi.

U nevremenu su pali i 200-godišnji borovi u blizini Ravene, a poplavljeni su i dijelovi Romanje, Maršea i Abruca.

Nakon oluje u Peskari, ulice u gradu su pretvorene u rijeke na nekoliko lokacija. U centru je bilo čak 10 centimetara vode.

U brdima iznad grada napukao je put, a gradonačelnik Karlo Masci poslao je hitnu službu na mjesto dogadaja.

Prema prognozi Akuvedera, novo nevreme sprema se u južnoj i jugoistočnoj Evropi. Jaki pljuskovi i oluja očekuju se u noći između srijede i četvrtka.

Olujno nevrijeme koje je u prethodna dva dana protutnjalo Španijom i Italijom izazvavši nezapamćene poplave, u sredu se seli u susjedne zemlje.

Chachi. @EjeeCachete

Grandine a #PESCARA

799

· Pescara, Abruzzo
Broj osoba koje o tome govore: 216Oluja će se iz centralne Italije približiti južnom dijelu Balkana.

“Posebno sam zabrinut zbog obilnih padavina, budući da one mogu izazvati nove poplave i klizišta u Italji”, izjavio je meteorolog Tajler Rouz.

Oluje u centralnom dijelu Italije, takođe, mogu dovesti do jakih vjetrova i grada, što može stvoriti probleme i na putevima.

BlueFlame @GloriaZona

#Pescara #grandine fortunately I’m half an hour away

31

· Silvi, Abruzzo
Broj osoba koje o tome govore:Nevrijeme praćeno grmljavinama predviđa se u južnoj Srbiji za sredu popodne i tokom večeri, a odatle će se nakon toga proširiti na Sjevernu Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

Tako će i Balkanskom poluostrvu prijetiti rizik od poplava i snažnih vjetrova, ali i grada.4

WEATHER/ METEO WORLD @StormchaserUKEU

GIANT…. Hail bombardment during #hailstorm in Pescara, #Italy this afternoon 10th July! Damage has been reported… video via http://Meteo7.it  #severeweather #extremeweather

655

· Mexico
Broj osoba koje o tome govore: 3                novi.baLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *