Hrvat pobeseneo zbog taksija sa splitskog aerodroma: Skuplje me je koštalo nego avion iz Barselone

__

Nije baš da Dario ne zna kako je u Hrvatskoj, kako se kreću cene, često je tu, zbog poslovnih obaveza, ali ovo ga je šokiralo, u potpunosti

Bivši hrvatski vaterpolista, Dario Trojan, šokirao se kada je taksijem otišao od aerodroma do Splita i to “zadovoljstvo” ga je koštalo više od 80 evra. To ga je mnogo razbesnelo, jer je, kako kaže, avionom iz Barselone, odakle je došao, kartu platio 75 evra.

On se svom prijatelju požalio na ovo iskustvo koje je doživeo.

– Prijatelju moj, šta je ovo, ne znam jesi li video moju objavu. Naplatio mi je vožnju od aerodroma u Resniku do grada više od 80 evra. Ma je l’ to normalno?Jeftiniji mi je bio put avionom iz Barselone, nego ovaj taksi prevoz – poslao je to Dario Trojan, nekadašnji vaterpolista, rođeni Korčulanin, koji je iz Barselone došao u Hrvatsku. Prvo je svratio do Splita, pa do Korčule.

Nije baš da Dario ne zna kako je u Hrvatskoj, kako se kreću cene, često je tu, zbog poslovnih obaveza, ali ovo ga je šokiralo, u potpunosti.

– Pazi ovo, avionska karta iz Barselone do Splita me je koštala 75 evra, a taksi od Resnika do grada 600 kuna, više od 80 evra. Čak sam mislio i da ne platim, ali kako mi je izdao račun i to fiskalni, onda sam platio. Evo poslaću ti ga. Znaš da nemaju u taksiju nigde cenovnik, ne znam uopšte kolike su cene, ali mi se ovo čini malo previše. Kome se ovo može prijaviti? – nastavlja priču Dario.

Racun Hrvatska

Račun koji je vaterpolista poslao; Foto: Čitalac/slobodnadalmacija.hr

– Kako da objasnim strancu da je to tolika cena. Ma neće se niko voziti. Mene je ovo stvarno iznenadilo, stvaramo očajnu sliku turistima, kao da jedva dočekamo da ih “oderemo”, ono u startu. Pazi avionska karta je jeftinija, je l’ oni u rezervoar toče zlato ili gorivo? – nastavio je Dario.

Razlog zbog kog se ovaj bivši vaterpolista razbesneo jeste to što je ovde reč o vožnji od dvadesetak kilometara.

– Ma još nešto želim da te pitam? Imaju li taksisti besplatni parking na aerodromu? Ako imaju, onda je u redu, jer ovaj moj, kada smo izlazili jako se približio autu ispred nas, nisam video da je provukao bilo kakvu karticu za izlazak, nije prozor otvarao – na kraju se pitao Dario.

Kada je reč o Barseloni, poređenja radi, vožnja slične udaljenosti, od grada do aerodroma, nekih dvadesetak kilometara je oko 25 evra, noćna vožnja, ona iza 22 sata, je oko 35 evra. A u Hrvatrskoj, u 15 časova (vidi se na fiskalnom računu sat kada je izdat), više od 80 evra.                                                                                                                                                                                             (Telegraf.rs/Slobodna dalmacija)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *