‘Dojurio je na zebru, uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli…

__
Djevojčicu na zebri je pregazio vozač BMW-a pod utjecajem alkohola. Građani već mjesecima upozoravaju na divljanje, pokrenuli su i peticiju. Otac preminule djevojčice kaže da je automobil samo dojurio…Stali smo moje cure i ja prije zebre jer je tamo zavoj i dosta je nepregledno. Po zvuku ne čujem nikoga, velim, možemo i moja curica je krenula.

Priča to shrvani otac djevojčice koja je preminula u četvrtak navečer u naselju Blato u Novom Zagrebu.

Na nju je pod utjecajem alkohola (0,34 promila) na pješačkom prijelazu naletio 33-godišnji vozač BWM-a krapinskih registarskih oznaka, objavila je policija.

Otac je bio s dvije kćeri i stali su na zebri prije tragične nesreće.

– Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće to proći tako lako. Došli smo do zebre i stali. Jedan je dojurio, rekao sam: ‘Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri’. I stali smo. Slušam po zvuku i ne čujem nikoga i velim možemo. Moja Greta je krenula i ovaj je dojurio.
Koja je to brzina bila… Vidite da nema targova kočenja, nema ničega – rekao je otac preminule djevojčice HRT-u.

– Kako natjerati institucije da se pokrenu, trebamo se dogovoriti za mirni prosvjed jer na križanju s Kupinečkom se vozi preko 100 kilometara na sat, a tamo su dvije stanice busa – pišu mještani Blata na društvenim mrežama.

Ljuti su zbog nesreća koje su se zaredale u tom zagrebačkom naselju. Prizor s mjesta nesreće bio je stravičan.

Stanari ulice upozoravaju da, osim nedostatka ležećih policajaca, na tom dijelu ceste nema ni adekvatne rasvjete.                                                                                                                                                                                       24sata.hr
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *