Ćerka POZNATOG PISCA rođena sa samo 750 grama: Nora za 4 meseca preživela sepsu, pucanje plućne maramice i krvarenje u mozgu (FOTO)

__
Devojčica se uspešno izborila sa svim komplikacijama Upoznajte našu kćerku Noru. Danas je napunila dva meseca, ali s obzirom na to da je rođena u 24 nedelji, dakle gotovo četiri meseca pre vremena i sa samo 750 grama, za ovih šezdesetak dana (provedenih na odeljenju intenzivne nege beogradskog Instituta za neonatologiju) već je hrabro pregurala toliko toga.Na početku nam nisu davali mnogo šanse za život. Pa ipak, do sad smo pobedili i za sobom ostavili sepsu, dva pneumotoraksa, bakterijske i virusne infekcije i još mnogo toga. Idemo dalje. Srećan ti drugi mali rođendan, Norice, volimo te najviše na svetu – napisao je na Fejsbuku ponosni tata Vladimir Arsenijević, ugledni srpski pisac, prvi put predstavivši svetu svoju hrabru Palčicu.

To je bilo u maju, a jul u kući Arsenijevića doneo je novu radost – Nora je posle 124 dana svakodnevne borbe na Institutu za neonatologiju najzad stigla kući i to 12. jula! Malo je reći koliko je radosti tog dana unela u porodični dom.

Vladimir i njegova supruga, mama male Nore, Milena Berić postali su roditelji 11. marta i to pre vremena, a onda je usledila borba za život sićušne devojčice. Njen tata je na Fejsbuku podelio sa svima nama šta se sve dešavalo i mnogim roditeljima koji su se našli u ovako teškoj situaciji dao nadu i podstrek za dalju borbu. Ne završavaju se sve ovakve priče, kako je napisao, srećno, ali njihova jeste, a možda će i mnoge druge kad roditelji koje ovakva muka zatekne saznaju da ipak nisu sami.

Evo šta je Vladimir još napisao na svom Fejsbuk profilu.

– Da je sve bilo kako treba, Nora bi se tek danas rodila. Sticajem okolnosti, međutim, rodila se još 11. marta, u 24. nedelji, sa sepsom i nizom komplikacija koje su joj ugrožavale život. Malo ko je uopšte verovao da će moći sve to da preživi. Bila je izrazito nerazvijena. Pluća su joj bila u jako lošem stanju i zbog visoke infekcije potpuno blokirana sekretom koji je onemogućavao disanje. Onda je došlo do prvog pa do drugog pucanja plućne maramice. Krvarenje u mozgu se pelo s prvog stepena na 1,5 pa na 2 i tu (na svu sreću) stalo – naveo je Arsenijević.                                                                                                                                                                               
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *